Kovács Kati, ByeAlex és Walkó Csaba értékel

A Dal: Gájer Bálint, Ív és a Passed a legesélyesebb?

A Dal egyre fokozódó izgalmai alól a hírességek sem tudják kivonni magukat, sőt, néhányan azt is elárulták, kinek drukkolnak, vagy kit tartanak akár a bécsi mezőnyben is esélyesnek.

2015.02.26 10:21ma.hu

Élesedik a verseny, már csak néhány nap, és kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot a Bécsben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között. Nem csoda, ha a döntő véghajrájában egyre több sztár bukkan elő, hogy elmondja, kinek drukkol, vagy ha nem is drukkol, ki az, akit a nyolc döntős közül esélyesnek tart a bécsi színpadon is. "Szerintem legalább tíz előadót ki lehetne küldeni Bécsbe, a döntő nyolc versenyzője közül bárki nyer, megérdemli. Bár a végén a közönség dönt, úgy láttam, a zsűri véleménye befolyásolja a nézőket" - mondta Kovács Kati, aki tavaly A Dal zsűritagjaként maga is befolyásolta az eredményt. A Kossuth-díjas előadóművész saját bevallása szerint nem nagy szvingrajongó, mégis most Gájer Bálintról nyilatkozott a leginkább elismerően.

"Számomra mindig szimpatikusak voltak azok a dalok, amelyek kicsit kilógnak a sorból. Annak idején én is több ilyen számot énekeltem a Táncdalfesztiválokon, az Add már, uram, az esőt! vagy a Nem leszek a játékszered egyaránt egyfajta rockspirituálé volt, egyik sem volt tipikus táncdal" - fejtette ki, hozzátéve, hogy a That's how it goes a tánctól, a mozgástól és az eleganciától válik különlegessé, ráadásul Gájer Bálintot és produkcióját a Michael Bubléra emlékeztető profizmus igazán meggyőzővé teszi.

A 2. középdöntő továbbjutói (Fotó: MTVA)

A tavalyelőtti eurovíziós versenyző, ByeAlex két nevet is említett: személyes kedvence Ív a Fire című számmal, de ha a realitásokat próbálja nézni, úgy érzi, az igazi nagy esélyes mégsem ő, hanem Csemer Boggie a Wars for nothing című dalával. Ív dala szerinte nem annyira közönségbarát, bár a zsűri egyik kedvenceként a végső négyesbe akár még bekerülhet, de azt lehetetlen megjósolni, az utolsó szavazáson hol végez. "Boggie erőssége az, hogy száz százalékos biztonsággal tudja hozni a magas színvonalat, és van ereje a színpadképének is" - magyarázta az előadó, és azt sem titkolta, hogy az utolsó négyesben még a Passedet és a Spoont látná szívesen.

2012-ben Walkó Csaba és a Compact Disco képviselte Magyarországot a bakui fesztiválon, így ő is "belső" szempontok szerint értékeli a dalokat. Szerinte a Passed Mesmerize című száma lehet megfelelő a nemzetközi mezőnyben, ezt a dalt érzi a legőszintébbnek és legizgalmasabb hangszerelésűnek - ugyanakkor ő is hangot adott a sokszor hangoztatott kritikának, miszerint az együttesnek nem ártana még néhány év gyakorlás és színpadi rutin. "Az énekest azonban ne bántsuk: emlékszem, amikor azon a színpadon álltam, én is nagyon izgultam és nem énekeltem túl jól" - vallotta be Walkó Csaba.

A fiatal csapat mellett viszont ő is adna egy esélyt Boggie-nak is, és elismerően szólt Wolf Katiról, Szabó Ádámról és Gájer Bálintról is, csak utóbbi kapcsán kétségei vannak, hogy a szving műfaja megállja-e a helyét a dalfesztiválon. Nos, szombat este minden kiderül!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.