Tökrészegen ölte meg az idős férfit

Elgázolta a veterán hőst, aztán még egyszer áthajtott rajta

Életfogytiglani börtönbüntetés várhat a 23 éves fiatalra, aki egy buliban annyira lerészegedett, hogy hazafelé előbb elgázolt egy idős férfit, majd visszatért és még egyszer áthajtott rajta.

2014.12.01 22:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd összevitázott a barátnőjével a 23 éves Josef Moscicki - ez okozta egy 83 éves háborús hős vesztét. Az angliai Staffordban élő fiatal a múlt évben karácsony napján ölte meg Bernard Smitht, méghozzá brutális kegyetlenséggel. A most lezárult bírósági tárgyalásán az ügyész kiemelte, hogy az idős férfi láthatósági mellényt viselt és a közvilágítás is jó volt azon az estén, amikor a részeg és feldúlt Moscicki elcsapta őt a furgonjával.

Akkor még megúszhatta volna egy sima cserbenhagyásos gázolással, de egy pillanattal később ördögi terv fogant meg a fejében: a bíróság szerint eldöntötte, hogy a lehető legsúlyosabb sérülést okozza a férfinak, és visszatért a baleset helyszínére, ahol az elgázolt Smith még mindig a földön feküdt. Az agresszív fiatal ekkor szándékosan áthajtott az áldozatán, és két futballpálya-hossznyi távolságon keresztül magával vonszolta a magatehetetlen testet, míg bele nem halt a sérülésekbe.

A fiatalembert a bíróság bűnösnek találta, büntetése életfogytiglani börtön, amelyből leghamarabb 21 év múlva szabadulhat - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.