Senki más nem volt az úton

A Google autója gázolhatta halálra a kutyát?

Az egyik képkockán még az úton átsétáló kutya látható, néhány méterrel odébb azonban már ugyanazt az ebet a földön fekve rögzítette a Google autója, miközben más nem közlekedett arrafelé - mi az igazság?

2014.08.21 07:32ma.hu

Meghökkentő képre talált néhány internetező, amikor a chilei Quinta Normal városában, a Meza Bell 2834 környékét nézegették a Google virtuális térképén. A népszerű Streetview szolgáltatás segítségével bárki úgy érezheti, mintha tényleg az adott helyszínen sétálgatna, ezt pedig úgy oldotta meg a webes óriáscég, hogy különlegesen felszerelt autókkal járják a világot, és amerre elhaladnak, folyamatosan 360 fokos szögben fotózzák a helyszíneket. Gyakorta láthatjuk például, hogy az egyik irányból nézve még szemből látunk egy elhaladó autót vagy egy járókelőt, majd megfordítva a nézőpontot már csak hátulról láthatók az elhaladó emberek.

De mi a helyzet akkor, amikor a fent nevezett utcán a 2834-es számú háztól a 2815 felé nézve egy még vidáman galoppozó kutyát látunk az úton átszaladni...

Fotó: Google Maps

... majd a 2836-nál visszafordulva ugyanazt a kutyát az úton fekve, látszólag holtan látjuk?

Fotó: Google Maps

A képen egyébként az is jól látszik, hogy az út szélén álló piros autónál egy nő áll - vélhetően épp készül beszállni -, de amikor a meglehetősen feltűnő látványt nyújtó autó elhalad, még fel is néz. Hogy a kutyát mikor fedezte fel, vagy hogy valóban elpusztult-e az állat, azt nem lehet tudni, az óriáscég mindenesetre egyelőre hallgat az ügyben. A kutyagázolás vádját sem nem erősítették meg, sem nem tagadták, csupán annyit adtak ki hivatalos közleményben, hogy vizsgálják az esetet.

A szóvivő hozzátette, hogy a gépkocsik több ezer kilométert tesznek meg minden évben, és számos biztonsági intézkedést tettek, valamint iránymutatásokat adtak ki arra vonatkozólag, hogy a kocsik ne veszélyeztessék sem az embereket, sem pedig az állatokat, miközben hasznos információkat rögzítenek az utcákon.


Nagyobb térképre váltás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.