Tragédia Georgiában

Gyanútlanul sétáló kislányt és apját gázolta halálra a zuhanó repülő

A kórházban elhunyt az a kilencéves kislány, akit egy meghibásodott hajtómű miatt zuhanó repülő talált el.

2014.07.30 07:00ma.hu
Fotó: Sarasota County Sheriff's Office

Oceana Irizarry vasárnap a Caspersen-parton sétált édesapjával, mikor egy kisrepülő zuhanni kezdett és emiatt kényszerleszállást hajtott végre a parton. A pilóta szerint nem volt idő az átgondolt landolásra. A párost eltalálta a repülőgép, bár az egyelőre nem tisztázott, miképpen.

A kislányt helikopterrel a közeli kórházba szállították, ahol helyi idő szerint kedd reggel elhunyt. Az édesapa, a 36 éves őrmester, Ommy Irizarry - aki feleségével Rebeccával aznap ünnepelte kilencedik házassági évfordulóját - már vasárnap délután belehalt a repülőgép becsapódásakor szerzett sérüléseibe.

Fotó: Facebook

Irizarry utolsó üzenete a Facebookon a feleségéhez szólt: "Azt mondják, repül az idő, ha jól érzed magad. Ez teljesen igaz. Köszönöm, hogy velem voltál jóban rosszban... Nagyon boldog vagyok és alig várom, mit hoz számunkra a következő 100 év" - írta.

Az egyik családtag szerint a kis Oceana alig várta a szünidő végét, hogy elkezdhesse a negyedik évet az iskolában. "Gyönyörű, intelligens és jószívű lány volt. Született művész, aki imádott tanulni" - áll a család közleményében. Az elhunyt apukáról azt írták, Ommy "szeretett férj, apa, fiú, testvér, barát és katona volt. Ha belépett egy szobába, egyből jobb lett az ott tartózkodók kedve".

Fotó: Facebook

Vasárnap a család egy barátja hívta hisztérikusan a 911-et leírva mi történt. A diszpécser szerint a háttérben csak sikoltozást és üvöltést lehetett hallani. A telefonáló szerint a kislány elvesztette az eszméletét, de élt, gyengén lélegzett és nagyon gyors volt a pulzusa.

Az amerikai közlekedésügyi hivatal vizsgálja a katasztrófa körülményeit. Mint kiderült, a kisrepülő pilótája az 57 éves Karl Kokomoor és utasa a 60 éves David Theen sérülés nélkül megúszták a zuhanást. A helyi repülőtér délután háromnegyed háromkor kapott vészjelzést a repülőről, ami jelezte, nem tud visszatérni a leszállópályára. Egy szóvivő szerint a gép hajtóműve hibásodott meg és ez okozta a katasztrófát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.