Anyja szerint egy igazi harcos

9 hónaposan már 7 szívrohamot élt át - és nem tud sírni

Amikor két héttel a kiírt időpont előtt megszületett, de nem sírt fel, az orvosok már tudták, hogy baj van, de az csak később derült ki, hogy mekkora. A most 9 hónapos fiúcska már 7 szívrohamot élt túl.

2014.08.13 07:41ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/dream designs

Élete eddigi 9 hónapja alatt nem kevesebb, mint 7 szívrohamot élt túl a kisbaba, ám ahogy édesanyja mondja, ő egy igazi harcos, és ez nemcsak a küzdeni akarásában nyilvánul meg, hanem abban is, hogy még sosem hallotta őt sírni. A liverpooli Keelan-John Owen-Marston egy igen ritka rendellenességgel, úgynevezett Laryngeal Clefttel, egyfajta gégebetegséggel jött a világra, amelynek következtében az élelmiszer vagy folyadék átjut a légutakba, egy másik következmény pedig a sírásra való képtelenség.

Ám a kis Keelan-John nemcsak ezért nem sír, egész egyszerűen egy életvidám, mindig mosolygó baba - mondta el anyja, Hannah Owen, aki gyakorta "kis katonának" becézi a fiút. Ő egyébként egyike annak a mindössze három embernek egész Angliában, akinél ez az állapot maradandó károsodással jár: súlyos légzési és emésztési problémákkal küzd, és a szíve sem működik normálisan.

Az anyjának fogalma sem volt, hogy a gyermek betegen fejlődik, míg novemberben, a kiírt időpont előtt két héttel meg nem született. Az orvosok már az első pillanatban tudták, hogy baj van, mert a kisfiú nem sírt fel, ezért az Alder Hey Gyermekkórházba vitték, itt állapították meg a diagnózist. Mindössze két hónapos volt, amikor már légcsőmetszést kellett végrehajtani rajta, és a gyomrába is egy állandó branült ültettek be, hogy azon keresztül tudják táplálni.

"Január 9-én 20 percre meghalt, de visszahozták. Összesen hét szívmegállása volt. De életben van, és csak ez számít" - mondta Hannah. Keelan-John, akinek két testvére van, a síráskészség hiánya dacára mindig megértette magát az anyjával, különböző hangokat ad ki, amivel kommunikálni tud. Mint az édesanyja elmondta, születése óta összesen csak két hetet töltött otthon, októberben pedig újabb vizsgálatok várnak rá, a nyeléspróba ad választ arra, hogy hogyan tovább.

"Ha erre képes, akkor az azt jelenti, hogy már elkezdhet enni és a beszédet is tanulhatja" - magyarázta. "Ha ő nem volna ennyire erős, én már rég összeroppantam volna" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.