Szívrohamot kapott a nyaralás közben a lány

Az energiaitalokat okolja egy gyászoló anya

Nyaralni indult egy 16 éves lány, de már soha nem tért haza: szívrohamot kapott és meghalt. Anyja szerint az energiaitalok a felelősek, amiből a lány a kelleténél többet ivott.

2014.06.18 13:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Victor Habbick

Leállt a szíve és meghalt egy 16 éves arizonai lány, miközben a mexikói Rocky Pointban nyaralt. Édesanyja szerint az energiaitalok tehetők felelőssé a tragédiáért, ami rémálommá változtatta a vidámnak induló nyaralást. Lanna Hamann ugyanis a tengerparton csak ilyeneket ivott, barátai szerint azért, mert nem volt ivóvíz - számolt be a NY Daily News. A megtört szívű anya most azt szeretné, ha minden szülő jobban odafigyelne arra, hogy gyermeke ne energiaitalokat fogyasszon a nagy melegben, illetve hívják fel a gyerekek figyelmét is a veszélyre.

A lány szombaton este halt meg, nem sokkal azután, hogy barátnője édesapjának - akivel együtt nyaralt - panaszkodott, hogy rosszul érzi magát. "Nyilvánvaló, hogy ez egy olyan dolog, ami bárhol megtörténhetett volna, mindegy, hogy Mexikóban volt vagy épp itt, Arizonában softballozott volna" - mondta az anyja, akinek nincs másik gyermeke Lannán kívül. "A szülőknek oda kellene figyelniük arra, hogy mit iszik a gyerekük, és meggyőződniük róla, hogy vizet, energiaitalok helyett" - tette hozzá.

Az orvosi kutatások szerint az energiaitalok bizonyos mennyiség fölött - ez a határ egyénenként változhat, a szervezet tűrőképességétől függően - fokozhatják a szívösszehúzódásokat, ami túlterheléshez vezet és akár tragédiával is végződhet, mint ahogyan a kamaszlány esetében történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.