Szívroham vitte el a háziorvost

Nem kért a vizsgálatból a baleset után, két óra múlva halott volt

Egy közlekedési baleset után akarta megvizsgálni a családorvosként dolgozó nőt a helyszínre érkező mentő, ám kollégája elutasította azt, kórházba pedig végképp nem akart menni - pedig akkor talán még ma is élne.

2013.11.29 17:36ma.hu

Ha nem állítja fel saját maga a diagnózist, hanem hallgat az őt vizsgáló kollégákra, talán még ma is élne a 38 éves, családorvosként dolgozó Dr. Liz Pope. A nő egy biciklist került ki az autójával, amikor elvesztette az uralmat a kocsi fölött és karambolozott, de úgy érezte, nincs semmi baja. A helyszínre érkező mentők be akarták utalni őt egy kivizsgálásra a legközelebbi kórházba, de a doktornő ragaszkodott hozzá, hogy nincs semmi baja, ezért az időközben értesített férje, Trevor hazavitte az otthonukba. Két órával később rémülten telefonált a sürgősségi központba, de mire megérkeztek a mentők, addigra már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Trevor magán kívül van a fájdalomtól. Rendkívül közel álltak egymáshoz, az asszony egy gyönyörű hercegnő volt - ez az egész annyira tragikus!" - mondta az egyik szomszéd, aki jól ismerte a házaspárt. A West Midlands közelében élő, a környékbeliek körében népszerű doktornőnek azonban tudnia kellett volna, hogy állandó életveszélynek van kitéve: néhány éve egy lyukat fedeztek fel a szívében, ami miatt meg is kellett műteni, és azóta folyamatosan szednie kellett a szívgyógyszereket.

Persze nem lehet tudni, hogy a szívrohamnak volt-e egyáltalán köze a baleset okozta sokkhoz, de az biztos, hogy ha beleegyezik abba, hogy átvizsgálják őt a kórházban, akkor a szívroham kialakulásának pillanatában azonnal megkaphatta volna a szükséges segítséget és jó eséllyel túlélhette volna az infarktust. A halál pontos okát, illetve hogy volt-e valami összefüggés a balesettel, a halottkém fogja megállapítani, de addig a rendőrség halált okozó közúti balesetként kezeli az esetet - számolt be a Daily Mail című brit lap.

A biciklis, aki miatt a baleset történt, nem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.