Nem maradhatott a ház előkertjében a halott

Sírva nézték végig, ahogy kiássák halott anyjukat a kertből

Bírósági ítélet miatt muszáj volt a ház előtti kertből kihantolni egy özvegy feleségét, így hiába tett ígéretet a férfi az asszonynak a halála előtt, most mégsem nyugodhat az otthonában.

2013.11.18 15:30ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor Patsy Davis 2009-ben már tudta, hogy közel a vég, férjével megígértette, hogy testét az alabamai Stevensonban álló házuk előkertjében fogja elásni, hadd nyugodjon továbbra is szerettei közelében. A férj, James Davis betartotta szavát, az asszony négy évig hevert háborítatlanul eltemetve, bár végső pihenése nem mondható nyugodtnak: szinte rögtön a temetése után elkezdődött a miatta folyó jogi csatározás. A városvezetés ugyanis nem engedélyezte a házi temetést, legfőképp közegészségügyi okokból.

A hosszúra nyúlt peres ügy végére pénteken, november 15-én került pont, amikor a jogerősen és megfellebbezhetetlenül kimondott bírósági ítélet nyomán - miszerint az asszony maradványait el kell távolítani a kertből - hozzáláttak a hatóságok az exhumáláshoz. Amikor kiemelték a koporsót, a halott egyik lánya sírva fakadt - számolt be róla a környékbeli média.

Az özvegy azonban nem hajlandó belenyugodni abba, hogy meg kell másítania imádott felesége végső kívánságát, ezért azt mondta: úgy tervezi, hogy elhamvasztatja a maradványokat és ha másképp nem megy, hát egy urnában fogja otthon tartani elhunyt feleségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.