Nem tudják, baleset vagy merénylet volt-e

Videó - Megmozdult a sír és ki akart jönni a "halott"

Nem árulták el a hatóságok, hogy véletlen hiba történt-e vagy valaki szándékosan temette el élve a városháza egyik alkalmazottját, de a brazil férfinak hihetetlen szerencséje volt, hogy még él.

2013.11.08 11:37ma.hu
Fotó: LiveLeak

Élve temettek el egy városházi alkalmazottat Brazíia fővárosa mellett, Sao Paulo egyik külvárosában, az akkor már majdnem tényleg halott férfit egy nő fedezte fel, aki a családi sírhelyhez igyekezve hallotta meg a gyenge hangokat, majd észrevette, hogy mozog a föld és a hevenyészve elföldelt "halott" megmozdult. "Megrémültem, amikor észrevettem a férfit, akiről azt hittem, meghalt, és épp ki akart jutni a sírból" - mesélte az asszony.

Szerencsére az első rémülte ellenére nem futott el, így meg tudott győződni róla, hogy a férfi nem egy feltámadt zombi, és azonnal értesítette a mentőket. Mire ők megérkeztek, néhány munkás eltávolította a férfi arcáról és felsőtestéről a földet, majd az orvosoknak sikerült az épphogy lélegző férfi állapotát annyira stabilizálni, hogy a kórházba szállíthassák.

A drámai mentésről készült videófelvételek csak november 8-án, pénteken kerültek nyilvánosságra, de az eset nagyjából egy héttel ezelőtt történt. A rendőrség megerősítette, hogy a férfi a Ferraz de Vasconcelos-i városházán dolgozott, arról azonban nem számoltak be, hogy az élve eltemetés egy véletlen baleset következménye-e, vagy bűncselekmény történt.

UPDATE: A legfrissebb rendőrségi tájékoztatás szerint kizárható a baleset lehetősége, a férfit ugyanis azelőtt, hogy a sírba tették, brutálisan összeverték. Ha az a bizonyos nő nem jár épp arra vagy nem hallja meg a gyenge hangokat, az eset végzetes tragédiával végződött volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.