A kórházi kápolnában tért magához az újszülött

Élve született, meghalt, feltámadt

Az elsődleges jelentések szerint semmiféle mulasztás vagy orvosi tévedés nem történt: az újszülött valóban percekkel a világra jötte után meghalt, de pár órával később már nagyon is élt.

2013.07.11 12:59ma.hu

A nagymama ment az újszülöttért a kórházba, hogy hazavigye eltemetni, az édesanyja képtelen lett volna szembenézni a tragikus ténnyel - ám még ő sem volt felkészülve lelkileg arra, ami történt. A brazil kislány, Yasmin Gomes nem sokkal azelőtt, kedden még élve jött a világra, de közvetlenül utána leállt a légzése és hasztalanul próbálták őt újraéleszteni. A nővéreket is megrázta az eset, ezért a szokásos rend helyett, miszerint a halottakat a hullaházba viszik, az aprócska testet a kórház kápolnájában ravatalozták fel.

Itt talált rá órákkal később a nagymamája, de legnagyobb döbbenetére nem egy mozdulatlan bébit talált, hanem egy olyan újszülöttet, aki épp rúgott egyet a lábával. Hitetlenkedve ment közelebb és látta, hogy a mellkasa egyenletesen emelkedik és süllyed, ekkor kezdett kiabálni a nővéreknek: "él, életben van!" A kórházi személyzet persze együttérzően próbálta meggyőzni őt arról, hogy ez normális, néhány órával a halál után előfordulhatnak még reflexszerű idegrángások, de egy perccel később a baba a szemét is kinyitotta.

Fotó: freedigitalphotos.net

Ezt már nem lehetett a véletlenre fogni, és mint kiderült, a baba három órányi tetszhalál után teljesen visszatért az életbe. Az orvosok megerősítették, hogy a születés utáni légzésleállást követően alaposan megvizsgálták, de semmi jelét nem adta az életnek, a pupillája sem reagált a fényre, agyműködésnek semmi nyoma nem volt, ellenben a gyermek teste rövid idő alatt bekékült, és 11.00 órás időbejegyzéssel kiállították a halotti bizonyítványt. "Megmosdattam és felöltöztettem ezt a kis angyalkát, és semmi kétségem nincs afelől, hogy halott volt" - erősítette meg szintén Ana Claudia Oliveira, a nővér, aki elhelyezte a babát a kápolnában.

A szülők mindenesetre most határtalanul boldogok - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.