Kíváncsi volt, milyen lesz a gyászmise

Élve temettette el magát a diáklány

A saját temetését rendezte meg egy 22 éves kínai diáklány, mert úgy gondolta, igazán megérdemli, hogy élvezze azt a figyelmet, ami a halottaknak kijár. Utóbb igen elégedettnek tűnt a ceremóniával.

2013.04.03 11:16ma.hu

Egyesekre azt mondják, annyira pontatlanok, hogy még a saját temetésükről is elkésnének. Nem úgy Zeng Jia, aki kicsit még elébe is ment a nagy eseménynek, sőt, ő maga szervezett meg mindent, hogy tökéletesen sikerüljön a búcsúztató. Utólag aztán bevallotta, hogy elégedett volt a rokonaival és a gyászoló barátokkal.

A 22 éves kínai diáklányt a kíváncsiság vezérelte, amikor elhatározta, hogy megrendezi a temetését, majd egy teljes órán keresztül feküdt a ravatalon, virágokkal körülvéve, a kedvenc babájával a hasán. Az eseményhez fotóst is felbérelt, sőt, egy csapat sminkmestert is, hogy tényleg úgy nézzen ki, mintha igazi halott lenne. Aztán már csak a gyászolókat kellett várnia, akik érkeztek is szép sorjában, miközben a mennyezetről papírmadarak lógtak a gyászmise alkalmából.

"Annyira szíven ütött, hogy az emberek annyi időt és energiát fektetnek abba, hogy méltóképp búcsúztassák, aki elment, de a halottak nem tudják már értékelni ezt. Látni akartam, hogy az emberek mit gondolnak rólam, ezért úgy döntöttem, addig tartom meg a saját temetésem, amíg én magam is élvezni tudom" - idézte az önkéntes halott szavait a Metro című brit lap. "A halálom átélése képessé tett arra, hogy jobban értékeljem az életem" - árulta el az esemény extra eredményét a fiatal nő. "Jó érzés élni, miután kijöttem a koporsóból."

Az ötlet Zeng Jia fejében akkor született meg, amikor a közelmúltban eltemették a nagyapját, most a barátokat és a családtagokat azért hívta meg újra, hogy az ő temetésének is tanúi legyenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.