Két eseményt vállaltak el ugyanarra az időre

Kínos: egyszerre akart esketni és temetni a pap

Egy bocsánatkéréssel kellett beérnie a szerb ortodox paptól mind a gyászolóknak, mind a násznépnek, akik egyazon időpontra érkeztek a templomhoz a szertartásra egy adminisztrációs hiba miatt.

2012.11.27 09:29ma.hu

Amikor a 23 éves szerb Dragana Jovic megérkezett a templomba, talpig hófehérbe öltözve és vőlegényére várva, nem akart hinni a szemének: az épületben több tucat feketébe öltözött gyászolót talált, és az oltár előtt felravatalozott, 86 évesen elhunyt Nemanja Petrovic holttestét. A döbbent résztvevők - a gyászolók is és az ünneplős násznép is - kényelmesen helyet foglalt, mire a pap, Jefrem Ratkovic megérkezett - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.

Mint kiderült, egy adminisztrációs hiba miatt a szerbiai Ljig város templomában mindkét eseményt ugyanarra az időpontra jegyezték be, ez okozta a keveredést. A pap végül nem tehetett mást, mint megkérte a gyászolókat, hogy várják meg, míg összeadja az ifjú párt és utána mondott misét az elhunytért. A helyi médiának nyilatkozva elmondta, hogy elnézést kért a galibáért, és szerencsére mindkét csoport megértő volt vele szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.