Földmunkagépre tették a koporsót

Markolókanálban vitték utolsó útjára a halottat

Egy földmunkagép markolókanalába helyezték annak a férfinak a koporsóját, aki korábban ugyanazt a járművet vezette: a dolgozó 40 éven át ült a volán mögé és ez volt az utolsó kívánsága.

2013.09.03 13:13ma.hu

Fekete, lefüggönyözött halottaskocsi helyett csak egy földmunkagép jutott a 83 éves Billy Jonesnak, amikor utolsó útjára kísérték őt, de nem azért, mert a hagyományos temetési költségek túl magasra rúgtak volna: a férfinak ez volt az utolsó kívánsága, családja és barátai pedig nem akarták megtagadni tőle. Az angliai Bridgend körzetében élő férfi korábban 40 éven keresztül vezette ezt a gépet, illetve annak elődjeit, ezért szerette volna, ha a temetőbe is ezzel mehet - számolt be a Daily Mirror.

Fotó: D Legakis

"Billy, a JCB-vezető" annyira népszerű és közismert figura volt a környéken, hogy még a közismerten konzervatív britekből álló gyászmenet is tapsban és ujjongásban tört ki, amikor feltűnt az úton a sárga színű jármű, amit előtte nagy gonddal tisztogattak le és fényesítettek ki a méltó végső úthoz. Lánya, a 48 éves Trudi-Ann azzal magyarázta apja rendhagyó utolsó kívánságát, hogy a férfi imádta a munkáját, és amikor a fülkében ült, mindenki integetett neki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.