Nincs szentmise, nincs temetés?

Kitiltotta a saját temetéséről a pap: nem járt misére

"Ha a rendszeres misékre nem volt képes eljárni, akkor semmi keresnivalója a temetésen se. Még akkor se, ha az a sajátja." Így okoskodott a pap, aki most nem hajlandó eltemetni a halottat.

2013.04.19 07:29ma.hu

Bosszút áll a község egyik lakóján a pap, elmondása szerint azért nem hajlandó eltemetni a fiatalembert, mert ő nem járt rendszeresen misére, ezért most nem lehet neki megengedni, hogy "elmenjen" a saját temetésére. A 26 éves Kamil Nanko hirtelen, váratlanul hunyt e, miután szívpanaszai lettek, a család pedig a tragédia utáni első sokkból magához térve egyenesen a paphoz ment, hogy megbeszéljék a temetés részleteit.

Henry Poczesniok azonban kijelentette: "Ha ő nem vette a fáradságot, hogy eljöjjön a misékre, akkor nem értem, nekem miért kellene azzal fáradnom, hogy eltemessem" - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A lengyel Opole településen élt férfi édesanyja, Anita kétségbeesetten ecsetelte a helyi médiának, hogy mindent megpróbált, könyörgött a papnak, de ő hajthatatlan volt. Aki nem jár szentmisére, az ne akarjon temetést se.

"Egyértelművé tette, hogy nem látja méltónak a fiamat az egyházi végtisztességre" - mondta a döbbent anya, aki most a család többi tagjával együtt panaszt nyújtott be az illetékes egyházmegyéhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.