"Ez egy örök harc köztem és a mókusok közt"

Felgyújtotta a mókus a házat, míg a tulaj épp temetésen volt

Épp az elhunyt rokonaival együtt ült egy autóban és úton volt a temetésre Tebbutt úr, amikor rossz hírt kapott, így a sofőr visszafordult és kitette a férfit - az épp lángokban álló házánál.

2013.03.25 17:28ma.hu

Több mint 7 millió forintnak megfelelő összegű kár keletkezett egy a brit sajtóban csak Mr. Tebbutt néven emlegetett férfi garázsában, amikor váratlanul lángra kapott az épületrész és teljesen leégett minden. Az igazi meglepetést azonban az okozta, amikor kiderült, hogy hogyan gyulladt ki az épület, miközben Mr. Tebbutt épp egy temetésre tartott. A sofőr az elhunyt rokonaival együtt fordult vissza félúton, amikor a férfi megkapta a hírt, hogy lángokban áll az épület, így egyszerre ért oda a tűzoltókkal.

A szakértők vizsgálatából az derült ki, hogy a tüzet egy elektromos zárlat okozta, azt meg egy mókus, amikor elrágta az egyik fénycső vezetékét. Noha Tebbutt úr a saját bevallása szerint szereti az állatokat, a mókusoknak most végképp hadat üzent és úgy döntött, eddig tartott a türelme, mostantól előveszi a vadászpuskáját - adta hírül a Metro című brit lap.

"Dióféléket raktam ki a madaraknak télire, de a mókusok állandóan megeszik azt. Már mindenféle szerkezetet felraktam, hogy megakadályozzam a dió ellopását, de mindig túljárnak az eszemen. Ez egy háború köztem és a mókusok közt." A béketűrésből kijött egykori tanácsos tehát hadat üzent a Havering környékén garázdálkodó rágcsálóknak. Szerencséjére a törvény ezt nem is tiltja, csupán arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad a mókusoknak felesleges szenvedést okozni az irtásuk közben, vagyis nagyon pontosan kell lőni - emlékeztetett a brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.