A temetést túlélte, de majdnem megfagyott utána

Temetése után 24 órával feltámadt

Amikor a költözködés zűrzavarában eltűnt a helyéről a család imádott kishörcsöge, még senki nem gondolt rosszra. Aztán a szomszédok megtalálták - holtan feküdt a fűben.

2013.04.10 15:27ma.hu

Nicki Gamble és Jamie Wynn teljesen összetörtek, amikor barátaiktól meghallották a szomorú hírt: a költözködés zűrzavarában eltűnt hörcsögük ugyan előkerült, ámde teljesen mereven, szemmel láthatóan élettelenül hevert a kertben. Az angol Lisa Kilbourne-Smith és barátja, James Davis ezek után nem tudtak sokat tenni, fogták a Tink nevű kis állatka tetemét, belecsúsztatták egy konyhai papírtörlő hengerébe, majd azzal együtt a virágágyás alá tették, hogy békésen alhassa örök álmát.

De másnap nagy meglepetés érte a Tinket eltemető fiatalember apját, amikor az újrahasznosításhoz összegyűjtött dobozokat készült kilapítani és közülük az előző nap eltemetett hörcsög pislogott rá nagy szemekkel. Mint kiderült, a kis állatka magához tért a földben, átrágta magát a papírhengeren, majd kiásta magát a mintegy 30 centi méter gödörből. A mínusz fokos hideg éjszakában egy kiürült macskaeledeles dobozban húzta meg magát, míg rá nem találtak.

"James hazajött a munkából és ott találta a ketrece közepén hidegen és élettelenül, azt hittük, meghalt. Becsomagoltuk egy rakás konyhai törlőpapírba és jó harminc centi mélyre elástuk a kertben, hogy a macskánk, Milo ne tudja kiásni" - emlékezett vissza Lisa Kilbourne-Smith. Ezután hívták fel az állat gazdáit, hogy közöljék velük a szomorú hírt. Amikor másnap újra telefonáltak és James azt mondta, a hörcsög visszatért és életben van, Jamie azt hitte, a fiatalember viccel vele.

Tink azóta új becenevet is kapott gazdáitól: Jézusnak hívják, mivel az eset épp Nagypénteken történt. A The Daily Telegraphnak nyilatkozó szakértő elmondta, hogy hörcsögöknél egyáltalán nem ritka a hibernálódás, amitől úgy tűnnek, mintha halottak lennének, de John Auld kisállat-tenyésztő már nem egy ilyen tetszhalott állapotból visszatérő hörcsöggel találkozott munkája során.

"Ha a testhőmérséklet egy bizonyos szint alá esik, az állat hibernált állapotba kerül. Ez a kisállat azonban mindenképp lenyűgözött, mert a húsvéti tapasztalatok alapján azt gondolhatnánk, a föld túl hideg volt ahhoz, hogy Tink visszatérjen a nyugvó állapotból" - álmélkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.