Összesen hét percig volt halott

4 percig volt a víz alatt, de él a kisbaba

Senki sem tud rá ésszerű magyarázatot, hogyan maradhatott életben, de még agykárosodás sem érte a kisbabát, aki egy szörnyű baleset miatt az újraélesztést is beleszámítva hét percig volt biológiai halott.

2013.10.03 07:59ma.hu

Talán nem túlzás csodát emlegetni a négy hónapos Imogen Thompson esetében: a kislány mintegy hét percig volt biológiai értelemben véve halott, mégis nemcsak az életbe sikerült őt visszahozni, de úgy néz ki, hogy agykárosodást sem szenvedett a hosszú oxigénhiánytól. A baba édesanyjával, a 21 éves Beckie Thompsonnal tartott hazafelé a bölcsődéből, amikor a nő elvesztette az uralmat az autó felett és orral előre az út menti árokba zuhant, ami tele volt vízzel.

A baleset egyik szemtanúja értesítette a rendőrséget, közben Beckie - aki a baleset miatt a hátsó ülésre repült - nagy nehezen visszaküzdötte magát az anyósülésen lévő babahordozóhoz és kiszabadította belőle az addigra már teljesen elkékült babát. "Az ajkai és az ujjai végei is teljesen kékek voltak. Egyáltalán nem hittem benne, hogy valaha még feléled" - meséli az angliai Lincolnshire-ben élő anya.

Ennyi maradt a kocsiból (Fotó: Masons)

A gyermek négy percet töltött a hideg víz alatt, majd további három percig feküdt a parton, amíg a kiérkező mentőknek sikerült újraéleszteniük őt. "Az orvosok tényleg nem tudják, hogyan sikerült még túlélnie is, nemhogy agykárosodás nélkül megúsznia" - tette hozzá Thompson asszony.

Csodálatos megmenekülésükért azonban nem tudott köszönetet mondani annak, aki megtette a bejelentést a rendőröknek: az ismeretlen férfi a hívás után elhagyta a helyszínt. Beckie reméli, hogy sikerül a nyomára bukkanni, vagy a sajtóban megjelent hírek hallatán a férfi felfedi magát, mert mindenképp szeretné kifejezni a háláját azért, amiért megmentette nemcsak az ő, de a lánya életét is - adta hírül a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.