Szívroham tört egy gyalogosra

Büntetést kapott, miközben életet mentett: "szabálytalanul parkolt"

Épp egy járda mellett haladt el az osztrák autós, amikor észrevette, hogy az egyik járókelőnek szívrohama van. Gondolkodás nélkül megállt, hogy segítsen - aztán meglepődve vette kézhez a büntetésről szóló értesítőt.

2014.02.19 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor Paul Topolansky vezetés közben észrevette, hogy a mellette lévő járdán egy járókelő szinte már csak csoszogva lépkedett, majd a következő pillanatban a szívéhez kapott, gondolkodás nélkül félrehúzta a kormányt, kipattant az autójából és életmentő szívmasszázst alkalmazott. Jól látta, az osztrák sajtó által csak Josef B.-ként megnevezett férfi valóban szívrohamot kapott, és az orvosok is úgy vélik, életben maradásához nagymértékben hozzájárult Topolansky villámgyors helyzetfelismerése és beavatkozása.

Érthető hát, mennyire meglepődött, amikor nem sokkal később arról értesítette az osztrák közlekedési hatóság, hogy megbüntetik őt 48 euróra, mert szabálytalanul, két kerékkel a járdán állt meg az autójával. A férfit nem is maga a büntetés összege zavarja, sokkal inkább az a tény, hogy valaki az életmentés ellenére abban lelte örömét, hogy névtelenül feljelentést tegyen ellene. "Inkább azt kellene feljelenteni, aki panaszkodott segítségnyújtás helyett" - háborgott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.