Infarktust kapott a mentőautóban

Szívrohamot kapott a szívrohamost élesztő mentő

Épp egy infarktuson átesett beteget próbált újraéleszteni a kórház felé száguldó mentőautó orvosa, amikor váratlanul a mellkasához kapott: ő is infarktuson esett át, de a beteget így sem hagyta sorsára.

2013.08.21 12:32ma.hu

Hősként ünneplik Joseph Hardman mentőtisztet, aki épp egy infarktusos beteg újraélesztése közben kapott szívrohamot, a hétvégén mind a ketten ugyanabban a kórházban lábadoztak, egymástól mindössze három ágy távolságra. A 40 éves Hardman 15 évvel ezelőtt állt be az egységhez, és minden bizonnyal jó néhány alkalommal mentette már meg mások életét, ám olyan ezidáig nem fordult elő, hogy ő maga is közvetlen veszélybe került volna a mentés kellős közepén. A férfi ráadásul még az életveszélyes helyzetben is elsősorban a betegére koncentrált: előbb felvetette a sürgősségi osztályra az épp szállított beteget és csak ezt követően jelezte a kardiológusoknak, hogy ő is igen rosszul van.

Fotó: freedigitalphotos.net

A kórházban mindkét férfi ugyanolyan stentet kapott, hogy megszüntessék az artériák elzáródását, a műtét után néhány nappal - az eset múlt pénteken történt - Hardmant már haza is engedték. Kezelőorvosa szerint egy a millióhoz az esélye annak, hogy valaki épp akkor kapjon szívrohamot, amikor egy másik, ugyancsak szívrohamon átesett beteg életét menti, azt pedig maga a mentőtiszt is jól tudja, hogy életét nagyban befolyásolta, hogy már úton volt a kórház felé, amikor a mellkasi fájdalmak rátámadtak.

Az orvosok szerint Hardman néhány hónapos utókezelés után akár vissza is térhet választott szakmájához, ugyanakkor Joe Barney, a mentősök érdekképviseleti szervének vezetője azt mondta, a történtek arra figyelmeztetik Hardmant, hogy egy kissé vissza kellene venni a tempójából. "A munka miatti stressz valószínűleg túl sok volt" - vélte. Korábban nem diagnosztizáltak nála szívrendellenességet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.