Extrém félelmet élt át a vidámparkozó lány

Halálos félelem: szívroham a hullámvasúton

A hullámvasút üléséből még ki tudott szállni, de ez volt az utolsó lépése, mert egy pillanattal később holtan esett össze egy kalandvágyó lány egy vidámparkban: szívrohamot kapott.

2013.04.11 13:39ma.hu

Élete legizgalmasabb kalandjára vállalkozott egy 17 éves tajvani lány, ám azt nem sejtette előre, hogy egyben az utolsóra is, amikor befizetett a Leo Foo Village vidámpark "dugóhúzó" nevű hullámvasútján egy menetre. Amikor a mindössze 51 másodperces út véget ért, Wu Yaxia még kiszállt az ülésből, ám a következő pillanatban elsápadt és összeesett. A helyszínre siető orvosok már nem tudták újraéleszteni, utóbb arra a megállapításra jutottak, hogy az extrém félelem miatt, amit a zuhanás közben érzett, szívrohamot kapott - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A speciális szerkezet, amelyet az extrém hullámvasutakra szakosodott svájci Intamin Worldwide készített, egy közel 60 méter magas, csaknem teljesen függőleges építmény, amelynek tetejéről a biztonsági ülésbe rögzített kalandorok mintegy hasalva zuhannak látszólag a semmibe, sebességük elérheti a 110 km/órát is. Noha a menetidő még az egy percet sem éri el, ez a vidámpark egyik legnépszerűbb darabja, a halálos félelemre vágyók tömegei állnak sorban előtte nap mint nap. "Ez egy igazán félelmetes élmény, úgy érzed, egyenesen a földbe fogsz zuhanni" - fogalmazta meg az érzést az egyik rajongó.

A haláleset kapcsán a vidámpark szóvivője a következőket mondta: "Sajnáljuk, ami történt, de az utasokat egyértelműen figyelmeztetjük, hogy mire számítson és hogy óvakodjanak a szerkezet használatától, ha bármilyen egészségügyi problémájuk van."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.