Épp a lányát köszöntötte, mikor meghalt

Esküvői beszédén kapott halálos szívrohamot az örömapa

Élete legszebb napjának kellett volna legyen, most minden évben egy szörnyű tragédia emléke fogja beárnyékolni az ifjú feleség számára az évfordulókat: esküvőjén halt meg az édesapja.

2013.09.26 07:56ma.hu

Több tucat vendég nézte előbb csillogó szemmel, majd egyre nagyobb rémülettel, ahogy a 65 éves Alan Bates felállt a székéről, boldogan mosolyogva pózolt a fényképekhez, majd vett egy nagy levegőt, hogy ünnepi beszédet mondjon lánya és újdonsült férje tiszteletére - majd összeesett és meghalt. Az örömapát a vendégek megpróbálták újraéleszteni, de mire a kiérkező mentők a kórházba értek vele, már csak a halálát tudták megállapítani az orvosok.

Lánya, a 36 éves Charlotte még mindig nem tért magához a megrázkódtatástól. "Ez az egész annyira zavaros! Minden rendben volt az ünneplés közben, fényképeztünk, ittunk és szendvicset ettünk, aztán bementünk, hogy leüljünk. Apám elkezdte felolvasni a beszédét, de egyszercsak elnémult" - meséli. "A földre zuhant és sikoltoztunk és pánikba estünk."

Charlotte és az édesapja nem sokkal a tragédia előtt (Fotó: Ben Lack)

A lakodalmat érthető módon azonnal leállították, az ünneplést képtelenek lettek volna folytatni. Utóbb a kórház személyzete megállapította, hogy semmit sem tehettek volna az örömapa megmentéséért, a szívroham azonnal végzett vele. Lányát, aki csak néhány órával előtte lett Steve Galbraith felesége, mindössze az vigasztalja, hogy apja még épp láthatta őt, amint kimondja az igent.

A tragédia még tavaly októberben történt az angliai Ilkley egyik szállodájában, az eset azért kapott most sajtóvisszhangot, mert a násznép azóta összedobott 1800 fontot (640 ezer forint) egy defibrillátorra, amit Alan Bates emlékére a kedvenc focicsapatának edzőpályáján helyeztek üzembe. Az ifjú pár, a tanúk és néhány vendég emellett egy 10 km-es jótékonysági futást kezdeményezett, hogy még több pénzt gyűjtsenek, a második gyermekével várandós Mrs. Galbraith pedig elintézte, hogy abban a szállodában is üzembe helyezzenek egy defibrillátort, ahol az édesapját a végzetes infarktus érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.