Mulatságosnak tűnik, pedig nem az

Konyhai mérleg ejtette csapdába az ujját - tűzoltók kellettek a kiszabadításhoz

Első hallásra igen viccesnek tűnhet, ami egy brit férfival történt, ám a tűzoltók elmondtása szerint akár az ujja is rámehetett volna, ha nem sikerül szakszerű módon kiszabadítani a konyhai mérlegből.

2014.08.11 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Keerati

Bő fél órán keresztül küzdött Ian Oldham, mire kénytelen volt szégyenszemre beismerni, hogy kudarcot vallott, és mivel akkor már az ujja megmaradása volt a tét, a barátja a tűzoltókat tárcsázta. A 21 éves brit férfi a haverjának akart segíteni egy elromlott konyhai mérleg javításában, amikor megtörtént a baj. Oldham épp a cimborájánál, Anthony Kibble-nél volt, amikor a gyerekek beállítottak az öreg és törött mérleggel, amelyiknek nem működött a tárcsája. A férfi azért dugta be az ujját a mérőrész alá, hogy rögzítse a hibás alkatrészt, ám másodpercekkel később kiderült, hogy kifelé nem akar jönni az ujja.

Eleinte mókásnak tűnt, ahogy küzd, ám amikor azt látta, hogy az egész ujja kezd elkékülni, komolyan megriadt, és ekkor döntöttek úgy, hogy ideje a szakavatott mentőegységet hívni. "Vicces volt, mert amikor a tűzoltók megérkeztek, mindenki kijött megnézni, mi történik" - mesélte Anthony, akinek a könnyei potyogtak a nevetéstől, ahogy az abszurd jelenetet nézte, és szomszédai is mulatságosnak találták, ahogy a tűzoltók küzdöttek Ian beszorult ujjával.

"Először nagyon nevetséges volt, amíg rá nem jöttem, hogy micsoda fájdalmai vannak" - mondta az egyik szomszéd. A tűzoltók számos eszközt bevetettek, míg sikerült annyira meglazítani a mérleg mozgó részét, hogy Ian ujja szabaddá váljon. Az egység egyik tagja utóbb egy logikai játékhoz hasonlította az akciót, amelynél az egyes alkotórészeket csak meghatározott sorrendben lehetett kiszedni, különben a rugós szerkezet összenyomódott és még nagyobb fájdalmakat okozott a férfinak, akit most csak egy kisebb vágás emlékeztet a kínos kalandra

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.