Csak pár centit billent a szerelvény

Több százan feszültek a metrónak: beszorult utast mentettek ki

Csak néhány centit sikerült billenteniük a szerelvényen, de ez épp elég volt ahhoz, hogy az egyik utas beszorult lábát ki tudják szabadítani a metró és a peron közül.

2014.08.06 15:29ma.hu
Fotó: YouTube

Együttes erővel emeltek meg az utasok egy vasúti kocsit az ausztráliai Perthben, hogy egy társuk kihúzhassa a peron és a vonat közé szorult lábát. David Hynes, a Transperth tömegközlekedési vállalat szóvivője elmondta, hogy a férfi lába szerdán reggel 9 óra körül szorult be felszállás közben a perthi Stirling állomáson a szerelvény és a peron közé.

Az utasokat először arra kérték, hogy álljanak át a szerelvény másik oldalára, hátha a kocsi súlypontjának áthelyezése önmagában is elégnek bizonyul a láb kiszabadulásához. A sikertelen kísérlet után az utasokat felszólították a szerelvény elhagyására. Ezt követően több tucatnyi utas felsorakozott a peronon és együttes erővel megdöntötte a vasúti kocsit. Az egyikük elmondása szerint csupán 5-10 centimétert tudtak mozdítani a szerelvényen, de ez is elég volt ahhoz, hogy a férfi ki tudja húzni a beszorult bal lábát.

A férfi az eset után nem szorult kórházi ellátásra, a baleset pedig csupán 15 perc késést okozott a menetrendben. "Sok rosszat hallunk a tömegközlekedésben részt vevők magatartásáról. Igazán nagyszerű, amikor egy ilyen eset történik és az emberek összefognak annak érdekében, hogy egy társukon segítsenek" - nyilatkozta a Transperth szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.