Kutyája is épségben van a baleset után

Sínek közé ájult a vak, a metró átment fölötte - mégis túlélte!

"Valóságos csoda történt" - mondták a szemtanúk és a különleges történet főszereplője sem akarta elhinni, hogy még mindig az élők között van, miután keresztülment fölötte a metró.

2013.12.18 16:45ma.hu

Kutyájával együtt zuhant a sínek közé egy vak férfi Manhattan egyik állomásán, és az érkező metrószerelvény vezetője hiába látta őket, már nem tudta megállítani a járművet, egy fél kocsihosszal túlszaladt a sínek között fekvő két alakon. Amikor végre lefékezett a szerelvény, mindenki azt hitte, a férfi a kutyájával együtt odaveszett, de aztán ahogy a vezető a vonat alá nézett, nem akart hinni a szemének: mindketten mozogtak.

Az nem derült ki, hogy a 61 éves Cecil Williams mitől szédült meg, de a zuhanását már senki nem tudta megállítani, a kutya is csak kétségbeesetten ugatott, ahogy a kiképzésének megfelelően megpróbálta távol tartani a 125. utcai állomás peronjának szélétől a gazdáját. Megpróbálta visszahúzni a férfit, de végül mindketten a sínek között kötöttek ki. "Nem szorult be, csak a sínek közé esett" - magyarázta döbbenten a metróvezető. A tűzoltók vezetője egyenesen csodának nevezte az esetet.

Fotó: freedigitalphotos.net

A férfit gyorsan kiszabadították a szerelvény alól és ellátták a fején szerzett vágást, közben a férfi egyre csak azt kérdezgette, hogy mi van a kutyájával. "Mondtuk neki, hogy ő is remekül van" - mesélte Daniel O'Sullivan parancsnok. "Nagyon csodálkoztam. Úgy érzem, ez Isten volt, csak az ő ereje lehetett, és még nem volt itt az én időm. Ez lehet az oka, hogy még mindig itt vagyok" - mondta a kórházban fekve Williams.

A férfi 1995 óta nem lát, az Orlando névre hallgató fekete labrador a második kutyája. Január 5-én tölti be a 11. évét, és akkor nyugdíjba vonul, de mivel az egészségügyi biztosítás a nem munkakutyaként tartott ebekre már nem terjed ki, Williamsnek valószínűleg egy új otthont kell keresnie a számára. "Ha lenne pénzem, biztosan magamnál tartanám őt" - vallotta be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.