Meg akarta nézni, jön-e már a vonat

Terhes nő esett a metró alá

Kihajolt a keskeny peronról, hogy megnézze, tényleg közeledik-e már a következő metrószerelvény, ám elvesztette az egyensúlyát és a következő pillanatban már a sínek közt feküdt a terhes nő.

2014.07.03 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/tiverylucky

Azt mondta, csak meg akart bizonyosodni róla, hogy tényleg a közeledő szerelvény hangját hallja-e, ezért hajolt ki a peronról, ám a következő pillanatban a terhessége ötödik hónapjában járó nő a sínek közt találta magát - és a vonat tényleg jött. Efféle balesetek naponta történnek a világ valamely részén, ám ezúttal a Yue Yan Mai nevű nőnek elképesztő szerencséje volt, az ijedtségen és néhány kisebb horzsoláson kívül semmi baja nem esett sem neki, sem a magzatának.

A pekingi metró vezetője, Lei Aki észrevette a zuhanó nőt, és azonnal a fékre taposott, de ez önmagában még nem lett volna elég ahhoz, hogy a 31 éves utas túlélje a különös balesetet. A vonat ugyanis hosszabban fékezett, mint remélték, így épp a nő fölött állt meg a vezetőfülke, de mivel Yue Yan Mai ösztönösen összekuporodott az érkező szerelvény láttán, pont elfért alatta. A következő percben a többi utas legnagyobb döbbenetére kimászott a kocsi alól, leporolta a ruháját és némi segítséggel visszamászott a peronra - számolt be a Metro című brit lap.

"Egy évezrednek tűnt, mire megérkezett a vonat, ezért amikor hallottam valamit, kihajoltam a peronról, hogy belássak az alagútba. Aztán csak eldőltem. Ez az a kombináció, amikor fáradt is voltam és több súly is volt rajtam, mint szokásos - és hirtelen azon kaptam magam, hogy a vonat előtt fekszem. Ha azt mondom, hogy rémisztő volt, az nem kifejezés!" - mesélte a túlélő. A metró szóvivője annyit tett hozzá, hogy bele sem mer gondolni, mi lett volna, ha a sofőr nem reagál olyan gyorsan.

Az eset csak néhány órával maradt el egy 22 éves New York-i nő megmenekülésétől, aki fölött három szerelvény is elhúzott, mire sikerült őt kimenekíteni a sínek közül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.