Két hullámvasút-baleset is volt hétfőn

Kizuhant a hullámvasútból, szörnyethalt a fiú

Két hullámvasút-baleset is jutott hétfőre, az egyik halállal végződött, a másikban csak könnyebb sérülést szenvedtek a látogatók. A két balesetnek nincs köze egymáshoz.

2014.07.08 11:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/foto76 (Képünk illusztráció!)

Kizuhant egy spanyol vidámpark hullámvasútjából hétfőn egy tizennyolc éves izlandi fiatalember és szörnyethalt. Az óceán túlpartján, az amerikai Santa Claritában ugyanezen a napon négyen könnyebben megsérültek egy másik hullámvasút-balesetben.

A kelet-spanyolországi Alicante közelében fekvő Benidorm üdülőhely Terra Mitica vidámparkjában 14 éve működik az Inferno (Pokol) nevű hullámvasút, amely egyes szakaszain 360 fokban fordul és eléri az óránként 60 kilométeres sebességet. A park tájékoztatása szerint korábban nem történt baleset, és egyelőre nem derült ki, hogy miért zuhant ki a fiú a kocsiból. A park illetékesei hangsúlyozták, hogy az Inferno teljesen biztonságos. A halálos baleset ügyében vizsgálatot indítottak a hatóságok.

A kaliforniai Santa Claritában a Six Flags Magic Mountain vidámparkban - az Egyesült Államok egyik legnagyobbjában - egy faágnak ütközött a Ninja nevű hullámvasút első kocsija. A kisiklott szerelvényen négyen könnyebben megsérültek, a hat-kilenc méteres magasságból az összes, 22 utast több óra alatt sikerült csak egyenként lehozni a tűzoltóknak, az utolsót három óra elteltével, estébe nyúlóan.

A baleset nem egészen egy évvel azután történt, hogy az arlingtoni (Texas) Six Flags Over Texas vidámparkban kizuhant a hullámvasútból és szörnyet halt egy nő. A tragédiát balesetként könyvelték el, de a család beperelte mind a vidámparkot, mind a hullámvasutat gyártó német céget, amelyek mindketten tagadják vétkességüket. 2012 szeptemberében a Knott's Berry Farm dél-kaliforniai vidámparkban három órát töltöttek 90 méteres magasságban a WindSeeker nevű körhinta utasai egy műszaki hiba miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.