40 másodperc a jeges csoki új rekordja

Még a látványtól is lezsibbad az agy: új rekord született

Ránézésre nem tűnik bonyolult feladatnak Jamie McDonald rekordkísérlete, ám ha valaha próbáltak már majdnem jeges csokishake-et inni, tudják, milyen érzés, ha a kelleténél gyorsabban kortyolják a hideg italt.

2014.04.11 17:29ma.hu
Fotó: YouTube

Az alábbi kísérletet nem ajánljuk senkinek otthon próbálgatni, de tényleg: megfelelő rákészülés nélkül akár életveszélyes is lehet, ha ekkora mennyiségű jéghideg italt küld le valaki ilyen gyorsan a torkán. Az amerikai Jamie McDonald is sokáig készült, mire úgy érezte, eljött az idő, hogy megdöntse az Indiana államban található Mikulás Cukorkastélya nevű helyen korábban felállított csokishake-ivó rekordot. A világ legnagyobb kakaós itala pontosan 2,2 litert tesz ki, bár arra nem tért ki az édességbár, hogy ebbe beleszámít-e a jeges csokiturmix tetején csúcsosodó tejszínhalom, vagy az még a 2,2 literen felül foglalja a helyet.

A korábbi rekord mindenesetre 1 perc 23 másodperc volt, ezt akarta megdönteni a Medve becenevű evőbajnok, és a kitartó gyakorlásnak meg is lett az eredménye, mert kevesebb mint feleannyi idő kellett neki a teljes elfogyasztáshoz, mint az immáron feledésbe merülő elődjének: 40 másodperc alatt ürítette ki a pohár tartalmát. Sőt: még arra is volt ideje, úgy fél perc környékén, hogy egy pillanatra megálljon, nagy levegőt vegyen és igyon egy korty vizet pihenésképp.

Egyébként ha ez nem elég, eláruljuk, hogy McDonald nem sokkal korábban ugyanitt egy másik rekordot is felállított: egy fél kilós süteményt evett meg 1 perc 50 másodperc alatt. (A videót a csokiturmixos videó alatt nézhetik meg.)



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.