A tájfun áldozatainak megsegítéséért

175 509 jótékony sétáló - új Guinness-rekord

A legnagyobb jótékonysági séta kettős világrekordját állította fel egy keresztény egyház a Fülöp-szigeteken - jelentette be vasárnap a Guinness World Records.

2014.02.17 01:30MTI
Ameddig a szem ellát...

Az Iglesia ni Cristo nevű felekezet 175 509 követője sétált végig szombaton egy manilai tengerparti sugárúton, és ezzel megdöntötte a korábbi rekordot, amelyet Szingapúrban állítottak fel 2000-ben azzal, hogy 77 500 ember sétált az egészséges életmód népszerűsítése céljából. A manilai séta célja az volt, hogy adományokat gyűjtsenek a tavalyi Haiyan tájfun károsultjai javára.

Kirsty Bennett, a Guinness ellenőre elmondta, hogy az Iglesia ni Cristo követői a világ 28 másik városában tartottak hasonló sétát a hét végén, összesen 518 221 embert mozgatva meg, és ezáltal felállítva a többhelyszínű jótékonysági séta új világrekordját. A korábbi világrekord alkalmával, 2007-ben 231 635 ember sétált karitatív célból több helyszínen Kanadában.

A figyelemfelkeltő eseményt szervező egyház szóvivője elmondta, hogy még mindig ezrek vannak hajlék nélkül a Fülöp-szigetekre 2012. november 8-án lesújtó Haiyan tájfun túlélői közül. A természeti csapásban legkevesebb 6200 ember halt meg, további 1800 ember eltűnt. Több mint egymillió lakóház dőlt romba, több mint négymillióan váltak földönfutóvá, főleg szegény falusiak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.