Alaposan rávert a korábbi világcsúcsra

Új rekord: 155 diót tört össze a fejével, egy perc alatt

Viharos sebességgel mozgott a feje a pakisztáni Mohammad Rashidnak, de meg is volt az eredménye: a keményfejű harcművész egyetlen perc alatt 155 diót tört össze, ezzel új világrekordot állított fel.

2014.03.14 09:54ma.hu
Fotó: YouTube

Szédületes sebességgel járt a feje a pakisztáni erőművésznek, aki elhatározta, hogy megdönti a fejjel egy perc alatt összetört diók rekordját. A Lahore-ban megrendezett Punjab Ifjúsági Fesztiválon végrehajtott mutatvány sikerült, Mohammad Rashid bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, miután a kijelölt idő alatt pontosan 155 darab diót sikerült megtörnie, ezzel jócskán rávert a korábbi rekordtartóra, aki 44 dióval tartotta eddig a világcsúcsot.

A fesztivál, amely a legfurcsább és leghóbortosabb sportok "gyűjtőhelye", nem először kerül be valamely extrém teljesítménnyel a legnagyobb rekordokat összegyűjtő kiadványba. 2012-ben egyszerre 42813 ember állt fel, hogy elénekelje a nemzeti himnuszt, egy katonai vezető pedig azzal vívta ki magának a hírnevet ugyanott, hogy egy perc alatt 62 fekvőtámaszt nyomott egy 40 kilós csomaggal a hátán, aztán a nehezítéstől megszabadulva 166-szor hajlította be és nyújtotta ki a karját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.