4,5 tonnát nyom a gigajáték

Több mint 3 méteres rekorder hintalovat építettek

Guinness-rekordernek szánt 4,5 tonnás óriás hintalovat lepleztek le hétfőn a Tajvan északkeleti részén fekvő Jilan megyében. A méreteknél szándékosan túllőttek a korábbi rekordon, biztosra akartak menni.

2014.01.13 16:27MTI
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

A négy hónapon át épített óriás - 8,3 méter hosszú, 3,1 méter széles, 6,5 méter magas - tízszer nagyobb egy átlagos hintalónál - mondta Huang Hsze-jüng, Szansing község illetékese. Az építmény a világ legnagyobb hintalovának címére pályázik. A jelenlegi rekorder egy izraeli "paripa".

Huang szerint a lovat eredetileg 2,67 méter szélesre tervezték, de szándékosan bővítették ki 3,1 méteresre, hogy biztosan letaszítsa a trónról az izraeli rekordert. A hatalmas hintalovat hivatalosan január 22-étől láthatja a nagyközönség. Az alkotást a január 31-én kezdődő Ló évének megünneplésére emelték. Az érdeklődők március 2-áig vehetik szemügyre a művet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.