Guinness-rekord

Nagyon menő ennyi égő

Guinness-rekordot jelentő több mint félmillió karácsonyi égővel díszítette fel a házát egy ausztrál család. 50 kilométernyi kábelen sorakoznak a fények!

2013.11.26 09:00Váczy Laura
Mintha lehullott volna az összes csillag

A Guinness-szerkesztőség képviselője, Chris Sheedy hétfőn erősítette meg az új rekordot. A canberrai Richards család összesen 502 ezer 165 égőt használt fel otthona ünnepi külső megvilágításához.

Richards-ék 2011-ben kerültek először a rekorderek közé, akkor 331 ezer 038 darab színes égővel díszítették fel az ausztrál főváros Forrest nevű kerületében álló házukat. Tavaly azonban megfosztották őket a címtől: a New York állambeli LaGrangeville-ben élő család ugyanis 346 ezer 283 égővel világította ki házát.

Richards-ék több mint 50 kilométernyi kábellel befuttatott házát a hétvégétől vehetik szemügyre az érdeklődők. A befolyó összeget jótékonysági célra fordítja a család. David Richards szerint a szomszédok többsége örül a kivilágításnak, de akadnak olyanok is, akik a 2011-es rekord óta nem állnak szóba vele.

A háromgyermekes édesapa elmondta: az égőket a család vásárolta meg és az egyik helyi áramszolgáltató cég vállalta magára a kivilágítás költségeit - nagyjából 2500 ausztrál dollárt (505 ezer forintot) - a következő hónapra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.