Csontrészegre itta magát, a nevére se emlékezett

Több száz kilométerrel odébb ébredt fel a temetés után

Miután részt vett az egyik barátja temetésén, James O'Kane annyira berúgott, hogy másnap Dél-Kelet-Londontól több száz kilométerrel odébb, Amszterdamban ébredt a repülőtéren.

2014.02.24 12:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Annyira berúgott a barátja temetésén a 22 éves James O'Kane, hogy semmire nem emlékezett, hogyan került másnap reggelre Amszterdamba, mintegy 370 kilométerre Dél-Kelet-Londontól, ahol előző este a gyászszertartás lezajlott. A fiatal férfi állítólag taxit hívott, hogy a Gatwick repülőtérre menjen hajnali 4-kor, de mint mondja, annyira részeg volt, hogy még a saját nevére se emlékezett. A reptéren először az EasyJet pultjánál érdeklődött, de ott úgy döntött, mégsem akar jegyet venni, végül aztán a British Airways járatával utazott el, amelyre 232 fontért (87 ezer forint) vett egy retúrjegyet.

Azt mondja, az első, amire emlékszik a kalandból, az az ébredés pillanata a leszállást befejező gépen: a stewardess keltegette őt az amszterdami Schiphol repülőtéren, mondván: ideje lenne elhagyni a gépet. Az a ruha volt rajta, amit a temetésen viselt, a zsebében pedig mindössze az útlevelét és 50 fontot talált. A helyzetet súlyosbította, hogy a férfi anyja, Janice nem volt hajlandó egy korábbi jegyet kifizetni, így Jamesnek három napot ki kellett bírnia a holland fővárosban. "Ahogy odaértem Amszterdamba, felhívtam anyámat és megkértem, hogy vegyen ki nekem egy szobát egy szállodában. Megkérdezte, hogy Londonban vagyok-e, én pedig azt feleltem, hogy Amszterdamban. Apámmal együtt nevettek rajtam."

Így hát Jamesnek nem maradt más választása, három napig kószált a rajta lévő öltönyben, meg egy flip-flop papucsban, amit azért vásárolt, mert a cipő feltörte a lábát. Közben a telefonjával vagy 60 fotót készített, hogy később be tudja bizonyítani, hogy tényleg Amszterdamban járt.

Azt nem tudni, hogy a fiatalember a temetésen rúgott-e be, vagy egy ismeretlen szórakozóhelyen tettek-e valami kábító hatású szert az italába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.