Nem találkozott egy földijével se a rab

Kiszökött a börtönből, mert "csak idegenekkel volt tele"

Tény, hogy nem a legszigorúbban őrzött fegyintéztek egyike volt, de még így is túl könnyen szabadult ki egy rab egy angliai börtönből. Ám még ennél is érdekesebb az, amivel a szökését indokolta.

2014.02.13 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Honvágya volt és nem akart keveredni a máshonnan származó rabokkal, ezért egyszerűen csak kisétált a nyitott börtönből egy betörésért elítélt rab, és hazament az otthonába. Az angliai Lancashire-ben büntetését töltő Richarc Milburn azzal indokolta a szökését, hogy ő Yorkshire-ben nőtt fel, a börtönben viszont csupa lancashire-i és liverpooli emberrel találkozott, így honvágya támadt.

A 29 éves férfit tavaly novemberben ítélték el három és fél évre betörésért és közlekedési kihágásokért, miután önként sétált be az otthona közelében lévő rendőrörsre és adta fel magát. Arra azonban nem számított, hogy máshol kell letöltenie a büntetését, és hogy ott nem találkozik olyan rabokkal, akikkel az "otthoni" élményeket kibeszélhetné. A végrehajtásra egy D kategóriás, úgynevezett nyitott börtönben került sor, ahonnan viszonylag szabad volt a kijárás lehetősége - de annyira azért mégse, hogy a rab csak úgy hazasétáljon.

A szökése három hónapos hosszabbítást eredményezett, de ezt aligha bánja, mert bár most egy szigorúbb kategóriájú börtönbe került, legalább hazai pályán töltheti el az időt. "Egy laza büntetést kellett volna elviselnie, ő mégis azt mondta, boldogtalan, mert nem volt egyetlen yorkshire-i ember sem, a börtön tele volt lancashire-i és liverpooli rabbal" - jegyezte meg az ügyész, Paul Nicholson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.