Egy táskában dobták ki a 14 napos csöppséget

Ételért turkált, újszülöttet talált - mégis börtön vár a koldusra

Amikor a hajléktalan, kukázásból élő koldus felfedezte az elhagyott táskát a vonaton, remélte, hogy ételt vagy pénzt talál benne, hogy legalább pár napig ne kelljen éheznie - ehelyett egy 14 napos újszülött nyújtotta ki a kezét.

2014.01.29 07:34ma.hu

A Mumbaiban élő Kishor Kale csak némi élelmet szeretett volna összeszedni a vonaton, de aznap elkerülte a szerencse a 20 éves férfit. Aztán hirtelen úgy érezte, mégiscsak kegyes hozzá a sors: a vonaton meglátott egy elhagyott táskát, és már ránézésre is látszott, hogy jól tele van. Mohón vetette rá magát a zsákmányra, azt remélve, hogy vagy étel van benne, vagy valami olyan értéktárgy, ami segíthet neki, hogy aznap este ne kelljen korgó gyomorral lefeküdnie.

Csakhogy egészen mást talált, amikor kinyitotta a táskát: a zöld hátizsák belsejéből egy aprócska kéz nyúlt ki, utóbb kiderült, hogy a kisbaba mindössze 14 nappal korábban született. Kale annyira megdöbbent, hogy előbb gyorsan körbenézett, hogy senki nem figyeli-e, aztán otthagyta a táskát a peronon és elszelelt. Nem jutott messzire: egy éles szemű jegyellenőr fülön csípte és átadta a koldust a rendőrségnek.

Fotó: freedigitalphotos.net

Először azt hitték, Kale a saját gyermekét hagyta magára, de aztán a biztonsági kamerák is igazolták az állítását, miszerint csak úgy rátalált az elhagyott újszülöttre. Bár az apróság életét sikerült megmenteni, a sors iróniája, hogy Kale-re mégis jó eséllyel börtön vár, mégpedig azért, mert el akarta lopni a talált táskát. "Az ügyben nyomozást indítottunk, Kale úr segítségével igyekszünk rekonstruálni a jelenetet és azon vagyunk, hogy megtaláljuk a baba igazi családját" - mondta el az indiai vasúti rendőrség szóvivője. Ebben a biztonsági felvételek is remélhetőleg a segítségükre lesznek.

"Beszélünk a környékbeli szülészetekkel is, hogy megtudjuk, ki adott életet azon a héten egy fiúgyermeknek" - tette hozzá Hanuman Kharat. "Kale megmentette a baba életét, aki bizonyára meghalt volna a zsákban, ha Kale úr nem hitte volna azt a nehéz zsákra, hogy pénz van benne. A sors útjai kifürkészhetetlenek" - idézte a Daily Mirror. A csecsemőt az egyik fővárosi kórházba vitték, ahol megállapították, hogy teljesen egészséges, egyelőre egy átmeneti gyermekotthonban várja a további sorsát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.