Börtönben alhatja ki magát

Rendőrautóban ágyazott meg a hajléktalan, de kijutni már nem tudott

Ha nem is túl kényelmes fekhely vár rá, az utcánál mindenképp komfortosabb éjszakákra számíthat az a hajléktalan, aki egy rendőrautót pécézett ki magának alvóhelyként, de aztán nem tudott kijutni belőle.

2014.02.12 11:43ma.hu

Elszámította magát a hajléktalan az amerikai Portlandben, amikor úgy döntött, hogy egy rendőrautó hátsó ülésén húzza meg magát, némi menedéket keresve a zord éjszaka elől. Az Oregon állambeli városban álló rendőrautóra éjszaka senki sem felügyelt, így szolgálatkezdésig nem is vették észre a szorult helyzetbe került csavargót, aki befelé még viszonylag könnyedén tudott menni, de ki már nem jutott a kocsiból. A kocsi hátsó része ráccsal volt elválasztva a vezetőüléstől, arra az esetre, ha időnként fogvatartott személyt kellett szállítani, és ugyanezen okból kifolyólag a hátsó ajtót belülről nem lehetett kinyitni.

"Ha egyszer a hátsó ajtó becsukódott, akkor lényegében egy ketrecben találta magát a benn ülő" - magyarázta Pete Simpson őrmester. A jármű egy véletlen figyelmetlenség folytán nyitva maradt, amikor este leállították az örs előtt, az első ülésen ráadásul számos felszerelés is volt. A Ruben James Turner nevű hajléktalan előbb a kesztyűtartót kutatta át, majd ezután döntött úgy, hogy bevackolja magát a hátsó ülésre.

Amikor később rájött, hogy beszorult, megpróbálta felhívni magára a figyelmet, a párás ablakra az ujjaival kirajzolta a "HELP" (segítség) szót, de senki nem foglalkozott vele. Amikor másnap reggel az ügyeletes rendőr rátalált, nem sokáig élvezhette a szabad levegőt, mert azonnal zárkába dugták, ahol a hatósági birtokháborításért és a járműbe jogellenesen történt behatolásért indított eljárást várja. A rendőrség szerint semmit nem lopott el az autóból, de a szabadulási kísérletei során jelentős kárt okozott a kocsi belsejében, többek közt felszaggatta az ülések kárpitját is.

"Kétségtelen, hogy biztonságosabb sok más helynél, és talán kényelmesebb is, mint a hideg, nedves aszfalton feküdni. Ettől függetlenül ez nem kifejezetten az a hely, ahol a legtöbb ember igyekszik álomra hajtani a fejét" - jegyezte meg Pete Simpson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.