Halálhírét keltették - még sokáig fog élni?

A halálozási rovatból tudta meg, hogy elhunyt

Egy banális félreértés miatt egy férfi az újságból tudta meg, hogy meghalt, miközben ő nagyon is élőnek érezte magát. Valójában csak egy rövid betegség miatt került kórházba.

2014.01.20 15:24ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

El lehet képzelni a nyugdíjas férfi döbbenetét, amikor az újságot kinyitva azt látta, hogy neki már nem is szabadna ezt az újságot olvasnia. A 81 éves Sven Olaf-Svensson egy rövid betegség miatt kényszerült kórházba, és már kezdte határozottan jól érezni magát, amikor a 90 éves nővére felhívta a kórházat és beszélt az orvossal a férfi hogylétéről. Hogy, hogy nem, ekkor egy nem részletezett félreértés miatt a nő abban a tudatban tette le a telefont, hogy a bátyja sajnos elhunyt a betegségben.

Miután letette a telefont, első fájdalmában máris papírt és tollat ragadott, megírta a nekrológot, majd azon melegében el is küldte a Jonkopings-Posten című helyi svéd lapba. Ezt kapta meg másnap Olaf-Svensson úr, de a félreértések csak tovább szaporodtak, mert valamiért még ezután sem értesítette a családját, hogy még nem kell szervezni a temetést. Csak amikor két nappal a gyászjelentés után bement a kórházba az egyik barátja, Lars Fältskog, hogy elhozza az "elhunyt" holmijait, akkor derült ki, hogy a beteg még mindig él, sőt, annyira jó hangulatban volt, hogy harsányan nevetett a halálhíren.

Kevéssel ezután egy helyreigazítást jelentetett meg a lapban, melyben Mark Twain szavait idézve azt írta: "a halálomról szóló pletykák jelentősen eltúlzottak". Aztán hozzátette, hogy végső soron mindannyian ugyanazon az úton haladunk, amelynek a végén előbb vagy utóbb, de mindenki a halálozási rovatban köt ki. "Fantasztikusan hosszú életet éltem meg. 81 éves vagyok, és nem panaszkodhatok a koromra" - jegyezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.