Kivonták a forgalomból a nyugdíjast

Nem látta el az orvos: "Sajnálom, maga már halott"

Az ember általában azért jár orvoshoz - néhány kivételes esettől eltekintve -, mert valami nincs rendben az egészségével, arra azonban senki sincs felkészülve, hogy ott tudja meg: tulajdonképp már halott.

2014.01.10 12:08ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor a 71 éves Viktor Strohner elment a körzeti orvoshoz, váratlan hírt közöltek vele már a recepción: amikor a nyugdíjas villanyszerelő átadta az egészségbiztosítási kártyáját, az asszisztens azt mondta neki, halottakat nem tudnak ellátni. Az alsó-ausztriai hainfeldi férfi viszont nagyon is élőnek érezte magát, ezért elindult, hogy kiderítse, mi történhetett, és eközben további döbbenetes felfedezések érték: törölték a bankszámláját, megszüntették a betétkönyvét, a rajta lévő összegeket a helyi bíróságnak küldték át, a nyugdíjasoknak járó buszjegyet és a havi nyugdíját pedig egyszerűen leállították - akárcsak a feleségének.

Persze nem kellett sokáig keresni az adminisztrációs hiba okát: a férfi 47 éves fia, akit ugyancsak Viktor Strohnernak hívtak, néhány hónapja rákbetegségben elhunyt, a hivatalnokok pedig a rossz nevet törölték az élők sorából. Az idősebb Viktornak egy teljes hetébe került, mire mindent visszaállított a normál kerékvágásba, személyesen kellett intézkedni a bankban, a tanácsnál, az egészségügyi biztosítónál, és új személyi igazolványt is kérnie kellett. "Nem tettem hivatalos panaszt, mert hibák mindig történhetnek, de ez az egész nagyon nagy stresszt okozott, és jólesett volna, ha legalább megfelelő módon bocsánatot kérnek" - jegyezte meg az immár újra teljesen élő férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.