Özvegye a szemétkupac alatt tárolta a halottat

Három év után találták meg a lelkész holttestét: "otthon" volt

Rettenetes körülmények között bukkantak rá a három éve halott lelkész tetemére, akit özvegye őrizgetett az otthonában, szó szerint a szemétkupac alatt. A halottkém kizárta a gyilkosságot.

2014.01.15 14:26ma.hu
Az Anglesey-ben álló templom (Fotó: Street View)

Szinte mumifikálódva, ám felismerhetetlenül találtak rá három évvel a halála után a brit Anglesey település egykori lelkészére, miközben senki nem sejtette, hogy özvegye máig a közös otthonukban őrizgeti a testet. A 85 éves Basil Bevan miatt már a szomszédok kezdtek gyanakodni, ők értesítették a rendőrséget, akiket viszont az özvegy nem akart beengedni a házba, ezért erőszakkal kellett a hatóság embereinek behatolniuk. A látvány, ami fogadta őket, elborzasztotta a sokat látott tiszteket.

Noha az asszony, Pauline a lelkész halála után is a házban élt, az otthont elborította a felhalmozott szemét. A nyugdíjas pap tetemére a hálószobában találtak rá, de akkora szeméthalom volt rápakolva, hogy szó szerint csak az arca és a felsőteste egy része látszódott ki. A halottkém úgy fogalmazott: "a maradványok nem voltak alkalmasak a vizuális azonosításra".

Az asszony az őt kikérdező rendőröknek azt mondta, hogy volt férje hosszas szenvedés után hunyt el, véleménye szerint szívrohamban. A halottkém is úgy ítélte meg, hogy a néhai pap természetes halált halt, így nem indítottak eljárást az özvegy ellen - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.