Csoda, de nem karácsonyi

Halott anyjuk mellett talált a bocsokra - a legszebb történet, amit olvashat!

Van-e annál menőbb dolog, amikor az ember egy 400 kilós gyilkos grizzlyvel ül a kerti jacuzziban? Megható sztori ember és állat barátságáról, képekkel és videóval.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.12.27 14:02ma.hu

A természet- és állatvédő aktivista, Casey Anderson két kis grizzlybocsot talált halott anyjuk mellett az alaszkai vadonban. Ma már jóformán csak itt tud háborítatlanul élni a szürkemedvének is nevezett bundás állat. Casey nem volt képes magára hagyni a kicsiket a mostoha körülmények között, ezért igen bátor döntést hozott, és "örökbe fogadta" a csöppségeket - ebből kerekedett az egyik legszívbemarkolóbb történet, melyet a képekre kattintva saját szemével nézhet végig!

Kattintson a képekért! >>>

Úgy nevelte a két kis medvét, hogy vissza tudja engedni a vadonba őket. Közben sajnos az egyik elpusztult, de a másikat a vadon törvényeinek megfelelően képezte ki gondos gazdája. Brutus közben felcseperedett, és a legjobb barátok, sőt, testvérek lettek Casey-vel. Olyannyira, hogy a grizzly volt az esküvői tanúja a férfinak. Kattintson a képre, és nézze meg a házasságkötés fotóit!

Nincs hálaadás medve nélkül!

Van-e annál menőbb dolog, hogy az ember egy házban él egy gyilkos állattal? Talán nincs, ha Önnek is tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel!

Figyelem: a történet igaz, itt nézheti meg a videót, de felhívjuk figyelmét, hogy ez egy kivételes eset, Ön ne tartson otthon medvét!

Mint ismeretes, egy átlagos grizzly közel 400 kilogrammos, marmagassága 1,1 méter körüli, és ha a hátsó lábaira áll, akár a 3 méteres is lehet. Hatalmas teste roppant erős; megöli a nála 100-150 kilóval nehezebb bölényt, majd képes a tetemet hosszú kilométereken hurcolni. Járása a tevééhez hasonlóan ringatózó, mert egyszerre lép az egy oldalon lévő lábaival. Ezzel együtt nagyon gyors: sík terepen, rövid távon az 50 km/h sebességet is eléri. 50-100 méteres szakaszon még vágtázó lóval is felveszi a versenyt, így többnyire el tudja kapni a menekülő zsákmányt.

Főleg gyümölcsöket, bogyókat, kisebb gerinceseket eszik, de kiás egyes gumókat és gyökereket is. Naponta akár 15 kilónyi élelmet is elfogyaszt, és ebből ősz végére jelentős zsírpárnát halmoz fel a téli pihenőre. A felnőtt állatok nem tudnak fára mászni. Elvileg az emberre is veszélyes lehet, de az ilyen esetek állítólag nagyon ritkák, mert a grizzlyk többnyire rendkívül félénkek.

Tavasz környékén szoktak megszületni a bocsok, egy anya akár 2-3 utódot is világra hozhat. A kicsik születésükkor alig nyomnak fél kilót, de egy éves korukra már 100 kiló körüli a testsúlyuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.