Halálra marcangolta

Lelőttek egy grizzly medvét, amely korábban megölt egy turistát

Lelőttek a hatóságok egy grizzly medvét az egyesült államokbeli Yellowstone Nemzeti Park közelében, miután az állat pár nappal korábban halálra marcangolt egy idős turistát.

2010.06.21 15:39MTI

A 70 éves Erwin Frank Evert holttestére múlt csütörtökön találtak rá a wyomingi Yellowstone Nemzeti Parktól mintegy 11 kilométerrel keletre, Kitty Creeknél. A férfi testéről szövetmintákat vettek, amelyeket azután összevetettek a medvétől származó vérrel - mondta Chris Servheen, a Szövetségi Halászati és Vadászati Hivatal (USFWS) illetékese. Szombat reggel a hatóságok rádiós nyomkövetőkkel és helikopterekkel eredtek a medve nyomába.

Miután megtalálták, lelőtték az állatot. Az utóbbi 25 évben a mostani tragédia volt az első halálos kimenetelű grizzly támadás a térségben. A hivatására nézve botanikus Evert és felesége az utóbbi harminc évben minden nyarat a Kitty Creekben lévő faházukban töltötte.

A férfi egyedül túrázott, amikor a medve megtámadta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.