Halál az erdőben

Széttépte a grizzly a vadászt Montanában

Grizzly medve ölt meg egy vadászt pénteken az amerikai Montana állam sűrű erdő borította részén - közölték a helyi hatóságok.

2011.09.17 19:36MTI

Steve Stevenson és társa, Ty Bell fekete medvére vadásztak a kanadai határ közelében. A vadászat során Bell meglőtt és megsebzett egy fiatal grizzlyt, amelyről azt hitték, hogy feketemedve (baribál) . A vérnyomokat követő vadászokra a sűrűből váratlanul rátámadt a sebesült ragadozó, leterítve Stevensont.

Bellnek több lövéssel sikerült agyonlőnie a szürkemedvét, társa életét azonban a mobiltelefonon értesített mentők már nem tudták megmenteni.

A balesetet a rendőrség vizsgálja, a grizzly ugyanis a természetvédelmi törvény hatálya alá tartozik mint fenyegetett állatfaj. Egyelőre nincs szó arról, hogy vádat emelnének Bell ellen.

Július óta ez már a harmadik eset az Egyesült Államokban, hogy grizzly medve embert ölt. Júliusban a Yellowstone nemzeti Parkban egy bocsait vezető anyamedve támadt rá egy házaspárra, megölve a férfit. Augusztus végén pedig ugyanott egy turista lett grizzlytámadás áldozata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.