25 év béke után két halott a Yellowstone Parkban

Nem ártatlan Maci Laci: Kirándulót marcangolt szét egy grizzly

25 év óta úgy tűnt, békében élnek egymás mellett a híres Yellowstone Park "őshonos" lakói és a kirándulók, ám most viszonylag gyors egymásutánban két halálos támadás is történt.

2011.08.30 17:29ma.hu

Idén már a második halálos grizzlytámadásról érkezik a hír a világszerte ismert Yellowstone Nemzeti Parkból, ahol 1986-tól egészen mostanáig nem történt hasonló tragédia. A parkot évente több millióan látogatják, a tavalyi hivatalos adatok szerint 3,6 millió kiránduló fordult meg arrafelé.

Az áldozat ezúttal egy 59 éves michigani férfi, aki a park egyik távolabbi részén verte fel a sátrát, és egyedül túrázott. A pénteken felfedezett holttestről csak a boncolást követően tudták egyértelműen kijelenteni: halálát egy medvetámadás okozta, bár sátra közelében már pénteken felfedezték egy grizzly nyomait.

A természetvédelmi övezetnek számító park területén több száz grizzlyből és feketemedvéből álló populáció él. A park vezetősége a halálos támadás felfedezése után ismét nyomatékosan figyelmeztette a kirándulókat néhány alapvető biztonsági szabályra: a kijelölt útvonalakról nem tanácsos letérni, mindig legalább három fős csoportokban induljanak útnak, folyamatosan valamilyen zajt kell kelteni és nem szabad megfeledkezni a riasztóspray-ről sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.