Óriáskáposztát növesztett egy kertész

105 étel egyetlen káposztából - lesz-e új rekord?

Rekordkísérletre készül egy csapat szakács, miután egy kertész hatalmas méretű káposztát termesztett. A konyhamesterek 105 különböző ételt főznének a gigantikus zöldségből.

2013.08.22 09:28ma.hu

Egyetlen nap alatt összesen 105 különböző ételt fognak elkészíteni Peter Glazebrook gigantikus káposztájából egy olyan főzőshow keretein belül, amelyet kifejezetten a kertész tiszteletére rendeznek meg szeptember 13-án. A nottinghami kertész évek óta kísérletezik különféle módszerekkel, hogy minél nagyobb zöldséget tudjon termeszteni és ha rekordot nem is dönt minden évben, azért így is tekintélyes méretű káposztákat növeszt.

Fotó: YouTube

Jelenleg az egyetlen zöldségből készült ételek rekordját egy gigahagyma tartja, immáron három éve nem tudja senki megtörni az uralmát, de a 10 fős szakácscsapat igen elszánt és minden tudásukat latba vetve készülnek a nagy megmérettetésre. A show házigazdája Stephanie Hold és Gilly Robinson lesznek, akik hazájukban népszerű főzőműsort vezetnek, az ő vezetésükkel darabolják majd fel a hatalmas zöldséget, hogy 45 perc alatt 30 különféle káposztás ételt mutassanak be. Ezzel egyidőben azonban munkába lendül a 10 séf is, a nap folyamán összesen 105 receptet fognak bemutatni, melyek mindegyikéhez az óriáskáposztát használják fel, az utolsó kis darabjáig.

A rekordkísérletnek a három napos Harrogate-i Őszi Virágfesztivál ad otthont Észak-Yorkshire-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.