Porig égett a ház

Kígyót gyújtogatott, az meg bosszúból az egész házat

Nem tudták megmenteni a tűzoltók azt a házat, amelyet egy kígyó gyújtott fel. Mondhatnánk, hogy bosszúból, de valójában csak a saját életét próbálta menteni.

2013.03.26 08:01ma.hu / MTI

Amikor a marylandi Bowie-ban élő nő meglátta a háza előtt a kígyót, annyira pánikba esett, hogy gondolkodás nélkül a benzineskannáért nyúlt, rálöttyintette a gyúlékony folyadékot az irtózott hüllőre és felgyújtotta. A kígyónak azonban még volt annyi ereje, hogy villámgyorsan becsusszant a ház mellett álló méretes rőzserakás alá - ami viszont így egy pillanat alatt lángra kapott.

Mire a nő felocsúdhatott volna döbbenetéből, a lángok már a házra is átterjedtek és olyan hevesen égett a tűz, hogy mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már csak elszenesedett romhalmazt találtak. Mentenivalójuk azonban még így is maradt: a tűz addigra már a szomszéd házára is átterjedt.

A helyi lap közlése szerint a nő ellen eljárást indítottak, a tűzoltóság szóvivője pedig emlékeztetett rá, hogy nem is olyan ritkák az állatok okozta háztüzek. Legtöbbször a mezőkön felcsapó lángokban megperzselődött, az elől szó szerint égő fáklyaként menekülő nyulak és mezei pockok okoznak bajt, amikor bemenekülnek a lakóépületekbe. A napokban ugyanakkor egy mókus gyújtott fel egy garázst, amint arról a ma.hu is beszámolt, akkor egy elrágott vezeték miatt fellépő rövidzárlat lobbantotta fel a lángokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.