Újabb botrány a pápaválasztás közepette

Eközben a Vatikánban...: melegszauna fölött vettek lakásokat a papok

Miközben a világ a Szent Péter Bazilikára, annak is egy bizonyos kéményére figyel, újabb botrány készül kitörni az egyház fellegvárában: úgy tűnik, a bíborosoknak sikerült egy közismert melegszauna fölött apartmanokat vásárolniuk.

2013.03.13 11:24ma.hu

Ha igazak a napvilágra került legfrissebb információk, akkor igencsak kínos helyzetbe kerülhet az épp új pápát választó katolikus egyház vezetése. A La Repubblica című olasz lap a pápaválasztás küszöbén állva legalábbis igen érdekes hírt közölt a címlapján, miszerint az egyház több apartmant is vásárolt egy római bérházban, aminek alagsorában az Europa Multiclub elnevezésű szauna és edzőterem működik - de nagy művészet kell ahhoz, hogy valaki ne tudjon róla, hogy ez valójában Olaszország első számú melegközpontja.


A lap szerint efölött vettek egy 12 szobás első emeleti apartmant, ebben lakik többek közt a most szavazó 76 éves Ivan Dias bíboros is, de további 18 lakásos házakat is vettek, amelyek szintén azon a környéken találhatók, ahol igen fülledt a légkör. A Szentszék állítólag 2008-ban vette ezeket a házakat, de a szaunák sem mostanában telepedtek "alájuk".

Külön pikantériát ad az ügynek, hogy a klub honlapján az egyik promóciós videó épp egy olyan éjszakát népszerűsít, amelynek során alsónadrágra vetkőztetnek egy papot, megfosztva a reverendájától, "még a felszentelés előtt utoljára" - emelte ki a La Repubblica. A Vatikán nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.