Biztosra akart menni a bíróság?

Részegen gázolt, 900 évig várhat a jogosítványára

Kereken 900 évre vonták be a jogosítványát egy ittasan halált okozó kolumbiai sofőrnek, az eset megítélését súlyosbította, hogy a vezető nem először okozott így balesetet.

2013.02.06 11:29ma.hu

Nagyon biztosra akart menni a bogotai ügyészség, mert a vád által eredetileg indítványozott 16-33 év közötti büntetés helyett kereken 900 évre tiltották el a vezetéstől azt a férfit, aki ittasan okozott halálos közúti balesetet. A kolumbiai sofőrt már nem először csípték el részegen, igaz, korábban nem gázolt el senkit, de a négyszeri lebukás sem vette kedvét az italozástól.

A szokatlanul szigorú büntetésben közrejátszott a férfi 1,4 milliárd pezóra (170 millió forint) rúgó büntetőcédula-tartozása is. Arra nem térnek ki a helyi beszámolók, hogy a 900 év leteltével újra le kell-e vizsgáznia a vétkesnek, vagy simán visszakapja-e a jogosítványát - ha még szüksége lenne rá...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.