Nem kapta vissza vezetői engedélyét

Részegen vezetett az ittas vezetés miatt bevont jogsijáért

Ittas vezetésen kapták a német férfit, büntetésképp bevonták egy időre a jogosítványát. Amikor letelt a büntetés, emberünk örömében betintázott, majd kocsiba ült és elment, hogy átvegye az iratait.

2011.12.30 08:29ma.hu

Csak néhány napra vonták be a jogosítványát annak a férfinek, akit a németországi Plauen városában ittas vezetésen kaptak, a rendőrség első alkalommal nem büntetett túl szigorúan. A lecke láthatóan nem is volt hatásos, mert alighogy véget ért a három napos karácsony, a 47 éves sofőr megjelent a kapitányságon, hogy átvehesse papírjait, de már szemre is úgy ítélték meg, ismét alaposan betintázott.

Az ügyeletes tiszt azonnali vérvizsgálatot rendelt el, ami a megengedett 50 milliliteres véralkoholszint csaknem hatszorosát, 296 millilitert mutatott ki a vérében. Igaz, hogy önmagában a részegséget még nem büntetik, csakhogy a férfi ezúttal is saját maga vezette az autóját - és immáron nemcsak az ittas vezetést írták a számlájára, de azt is, hogy jogosítvány nélkül hajtott a rendőrségre.

Most egy kicsit hosszabb ideig nem ülhet törvényesen volán mögé, de az előzmények ismeretében kérdéses, hogy a visszaeső sofőrre mennyiben fog hatni a tiltás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.