Egy utas vette át az irányítást

Horror a buszon: kiesett az ülésből a csontrészeg sofőr

Az utasok megfogalmazása szerint a sofőr "furcsán" viselkedett, később kiderült, hogy olyan szinten be volt rúgva, ami már az alkoholmérgezés határán volt. A rendőrség letartóztatta.

2011.11.24 07:29ma.hu / MTI

A cseh rendőrség tájékoztatása szerint 4,7 ezrelékes véralkoholszintet mértek annak a buszsofőrnek a szervezetében, aki ebben az állapotban ült volán mögé, háta mögött húsz utassal együtt. A sofőr annyira részeg volt, hogy kis híján kizuhant a vezetőülésből, bár az utasoknak már előtte is feltűnt, hogy "különösen" viselkedik.

A csontrészeg vezetőtől végül az egyik utas vette át a kormányt, akinek szerencsére volt jogosítványa a szóban forgó minibuszhoz és elnavigálta a járművet a legközelebbi megállóig, ott tartóztatta le a rendőrség az eredeti sofőrt.

Bár a szakértők a 4,5-5 ezrelék közötti alkoholszintet már az életveszélyes alkoholmérgezés kategóriájába sorolják, volt olyan cseh sofőr, aki még ezt a mostani mértéket is volán mögött "vészelte át", Milan Curdának 2005 májusában közel nyolc ezreléknyi alkoholt mutatott ki a vizsgálat.

Magyarországon ennek egytizede, 0,8 ezrelék alkoholszint a vérben már bűncselekménynek minősül, ha vezetésen érik a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.