Mi lesz az utakon, ha egyszer kijut?!

Nehéz jogsi: százötödszörre sem sikerült a vizsga

Országos rekordot tart egy brit nő a sikertelen KRESZ-vizsgák számát illetően, eddig százötször futott neki az elméleti tesztnek, de mindannyiszor megbukott.

2012.11.06 17:29ma.hu

A világcsúcshoz még néhány százszor neki kellene futnia és meg kellene buknia a KRESZ-vizsgán egy brit nőnek, a 105 sikertelen kísérlettel azonban az országos csúcstartó címet már biztosan a magáénak tudhatja. Ráadásul előzéstől sem kell nagyon tartania - már ha tudja, mit jelent ez a kifejezés -, mivel az őt követő második helyezett, egy férfi eddig mindössze 84-szer futott neki a vizsgalapnak, igaz, legutóbb is elmeszelték.

Az elméleti vizsga 31 fontos díját figyelembe véve a nő eddig már több mint egy millió forintnak megfelelő összeget költött arra, hogy ne ülhessen autóba. "Ennyi pénzért már egy tisztességesebb használt autót is vehetett volna" - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap, igaz, arra már nem tért ki, hogy mit kezdett volna a nő vele jogosítvány nélkül. Legutóbb Ilfordban ült be a terembe, hogy kitöltse a tesztlapot, de az eredmény már ismerős volt számára.

A világrekordot egyébként egy dél-koreai nő tartja, aki igen kitartónak bizonyult: 960-szor próbált megfelelni a vizsgán, mire végül megkapta a hőn áhított papírt. Ha minden nap egy vizsgára elment volna, pontosan öt évet tett volna ki a folyamatos próbálkozás. Arról nem tudni, hogy a gyakorlati résszel hogyan boldogult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.