A börtönt megúszta, a jogsiját viszont elvették

Olyan részeg volt: más autójával hajtott el

Összekeverte a saját autóját egy másik kocsival egy nem túl szomjas sofőr, mentségére legyen mondva: a kocsi színe és típusa stimmelt, és a kulcs is nyitotta, ezért nem tűnt fel neki a csere.

2012.06.20 07:29ma.hu

Unokahúgáért kellett kiugrania a repülőtérre az 50 éves osztrák férfinek, ám neki addigra már valószínűleg nagyon melege lehetett a kánikulában, mert jócskán csillapította a szomját - és nem vízzel. Amikor útnak indult, az unokahúga kocsijába ült be, útközben pedig eszébe jutott, hogy még a gyógyszertárba is be kell szaladni, így hát leparkolta az autót és elintézte ügyes-bajos dolgait.

A gond akkor kezdődött, amikor visszatért a kocsihoz: az unokahúg járgányához közel egy másik tulajdonos is leparkolta a pontosan ugyanolyan színű és márkájú autóját, ráadásul kissé érthetetlen módon a kulcsok közt sem volt eltérés, legalábbis az unokahúg slusszkulcsa tökéletesen passzolt mind az autó zárjába, mind a gyújtáskapcsolóba, így aztán a kissé kapatos emberünknek nem tűnt fel a csere.

A linzi reptérre érve viszont unokahúgának annál inkább szemet szúrt, hogy bár valóban kétségbevonhatatlan a hasonlóság, ez mégsem az ő autója, és addigra az igazi tulajdonos is felfedezte a "csereautót", ami a hörschingi patika előtt állt. A rendőrségnek mégsem volt túl sok dolga, jószerével még a jegyzőkönyvet sem vették fel, amikor mintegy fél óra elteltével megjelent az elkötött autó, igaz, addigra azt már az unokahúg vezette.

Mivel viszonylag egyértelmű volt, hogy az unokahúg mégsem utazhatott egyidőben a repülőn és vezethette a kocsiját, a nagybácsit vették elő, majd a leheletét megérezve a szondát is, ami félreérthetetlenül elszíneződött. A kalandos történet végén némi szabadkozás után mindenki boldogan ment tovább az útjára, csak a részeg nagybácsi jogosítványa bánta az esetet: azt a helyszínen bevonták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.